HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Shinigami-Death Note

Go down 
AuthorMessage
Chou

Chou

Numarul mesajelor : 1926
Data de inscriere : 2009-01-01

PostSubject: Shinigami-Death Note   Sun Jan 04, 2009 5:44 am

Lumea Shinigami
Lumea dezolantă a shinigami-lorLumea Shinigami este prima prezentată la începutul anime-ului, ca un loc dezolant, morbid sau cum spune unul din personaje, ,,zonă moartă/deşertică" (wasteland). Este de asemenea menţionat că întreaga lume este astfel, sau cel puţin cea cunoscută de Shinigamii strînşi pentru jocuri. Este considerată ,,plictisitoare" de Ryuk, astfel încît acesta face tot posibilul pentru a ajunge în lumea oamenilor. Puţine alte lucruri sînt cunoscute despre lumea Shinigami, decît că este condusă de un Rege al Shinigamilor şi că Death Note-urile îşi au originea acolo.
Legătura dintre cele două lumi este prezentată la începutul anime-ului ca un vîrtej de lumină, prin care se dezvăluie ulterior că Shinigamii pot vizualiza orice acţiune a oricărui om din lumea umană, indicînd o legătură de tip poartă interdimensională. De asemenea, plasarea şi dimensiunea lumii Shinigamilor nu este indicată în nici un mod, iar peisajul asemănător face chiar distingerea diferitelor scenarii dificilă. Este totuşi probabil ca timpul să curgă în acelaşi mod ca în lumea umană, deoarece fiecare Shinigami poate vedea desfăşurarea acţiunilor în timp real.
Nu este nici o precizare despre ajungerea vreunui om în această lume, dar Ryuk spune la început că s-au reportat pierderile a mai multor note-uri în lumea umană şi astfel plecarea Shinigami-lor pentru a recupera carnetul, deci există precedente a interacţiunilor dintre Shinigami şi oameni. De altfel, există reguli specifice în legătură cu astfel de evenimente.

Shinigami în lumea oamenilor


Singurele ocazii care sînt prezentate ca ocazii de a ajunge în lumea umană este ca rezultat a pierderii unui Death Note, ceea ce implică orice alt motiv de plecare ca interzisă de regulile lumii Shinigamilor. Odată ajunşi acolo, aceştia nu pot fi văzuţi (şi simţiţi, auziţi etc.) decît de omul ce deţine carnetul (ceea ce implică să fi scris cel puţin un nume în el, ceea ce Light precizează că este farmecul irezistibil al acestuia asupra oricărui om), fiind legătura dintre omul ce deţine în acel moment Death Note-ul şi Shinigami-ul ce l-a deţinut. De asemenea, au obligaţia să stea (exact) lîngă omul care are carnetul atîta timp cît îl deţine sau pînă se va termina. Odată ce se întîmplă asta, Shinigami-ul îi va scrie numele în carnetul său (deşi se poate face acest lucru şi dacă Shinigami-ul are încă un carnet la îndemînă).
Un Shinigami nu are nici o obligaţie de a explica omului modul de a ucide, nici de a-i răspunde la întrebări, să-i dea indicaţii sau să-l ajute în vreun fel, dar nu sînt nici împiedicaţi s-o facă. Atunci cînd este întrebat dacă Shinigamii se pot vedea unul pe altul în lumea umană, Ryuk spune că acest lucru se întîmplă rar (ca 2 shinigami să fie chiar în lumea oamenilor în acelaşi timp), dar că se pot vedea şi el nu ar avea vreo obligaţie să-i dezvăluie lui Light pe cine sau dacă a văzut pe cineva aparţinînd speciei lui.
Deşi şi-au depăşit nevoia biologică de a se hrăni, se pare că lucrurile ,,dulci" din lumea umană crează dependenţă pentru cei ce le consumă, probabil din lipsa hranei şi a lucrurilor dulci din propria lume. Ryuk devine dependent de mere, ajungînd la unele stadii de sevraj în lipsa lor, pe cînd celălat Shinigami ajuns în lumea oamenilor devine dependent de ciocolată de la Mello.
Back to top Go down
View user profile http://anime-sensation.4rumer.com
 
Shinigami-Death Note
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Anime/Manga :: Anime :: Death note-
Jump to: